Peru Nyuhunkeun Ekstradisi Kaptén Italia pikeun Panaliti Tumpahan Minyak

Fourth EstateGiacomo Pisani, kaptén tanker il, Mare Doricum | FdA

Jaksa Peruvian nyarios yén aranjeunna parantos nyuhunkeun ekstradisi kaptén Itali kapal tanker minyak Mare Doricum, dituduh tanggung jawab pikeun manuver anu nyababkeun tumpahan rébuan tong minyak di basisir…

Maca deui

Swiss pikeun muka deui Kedubes Ukraina

Fourth EstateKedubes Swiss di Ukraina | K. Holodovsky

Swiss ngumumkeun éta bakal muka deui Kadutaanana di Kyiv saatos nutup Pébruari kamari kusabab masalah kaamanan. Kamentrian Luar Negeri Swiss nyatakeun yén lima staf, kalebet Duta Besar Claude Wilde sareng staf lokal, bakal uih deui saatos nimbangkeun yén…

Maca deui

Legislatif Oklahoma Ngaliwatan Larangan Aborsi Ketat di AS

Fourth EstateSénat AS Gagal Ngaluluskeun RUU Hak Aborsi Sateuacan Kaputusan Roe v Wade - C-SPAN

Legislatif anu dipimpin ku Republik di Oklahoma ngaluluskeun RUU tanggal 19 Méi anu ngalarang aborsi tina waktos fértilisasi, sareng sababaraha pengecualian, ngajantenkeun larangan aborsi anu paling ketat di Amérika Serikat. Kalayan sora 73 dugi ka 16, nagara…

Maca deui

HRW Klaim Dokuméntasi Kajahatan Perang di Ukraina

Fourth EstateKorban sareng mayit di stasiun karéta Kramatorsk, Ukraina saatos serangan misil Rusia - UMoD

Human Rights Watch (HRW) nyarios dina laporan dinten Kemis yén pasukan Rusia anu ngawasaan seueur daérah Kyiv sareng Chernihiv ti akhir bulan Pebruari dugi ka Maret nyababkeun warga sipil pikeun nyimpulkeun eksekusi, panyiksaan, sareng panyalahgunaan kuburan sanés anu katingali perang ...

Maca deui

Kapala IAEA Mariksa Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Fukushima

Fourth EstateTangki neundeun cai radioaktif anu kacemar pisan di situs Fukushima Daiichi. | Gill Tudor / IAEA

Kapala Badan Énergi Atom Internasional (IAEA) nganjang ka pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima Daiichi dinten Kemis pikeun ngira-ngira kamajuan dina decommissioning sareng persiapan sateuacan ngaleupaskeun cai anu dipancarkeun ka laut. Numutkeun laporan, Diréktur Jéndral IAEA Rafael…

Maca deui

Taliban Maréntahkeun Sadayana Panyaji TV Awéwé Pikeun Ngaliput Beungeut dina Udara

Fourth EstateKamentrian Panyebaran Kautamaan sareng Larangan Wawakil Taliban maréntahkeun presenter TV awéwé pikeun nutupan beungeutna.

Taliban parantos maréntahkeun sadaya presenter TV Afghan awéwé pikeun nutupan rarayna nalika hawa. Paréntah éta asalna tina Kautamaan sareng Wakil Menteri Taliban, anu ditugaskeun pikeun ngalaksanakeun kaputusan grup, sareng Menteri Inpormasi sareng Kabudayaan, numutkeun…

Maca deui

NHTSA pikeun Nalungtik Deadly California Tesla kacilakaan

Administrasi Kasalametan Lalu Lintas Jalan Raya Nasional AS (NHTSA) nyebarkeun Tim Penyelidik Kacilakaan Khusus Rebo pikeun milarian naha kendaraan Model S Tesla kalibet dina kacilakaan California anu nelasan tilu urang dina 12 Mei di Pantai Newport…

Maca deui

Universitas Jepang Maréntahkeun mayar Ruksakna ka 13 Awéwé Pikeun Diskriminasi Gender

Fourth EstateUniversitas Juntendo, Jepang

Pengadilan Jepang dina 19 Mei maréntahkeun sakola médis Tokyo mayar sakitar ¥ 8.05 juta ($ 62,500) pikeun ngarobih 13 awéwé kusabab ngabédakeun aranjeunna dina ujian lebet. Pangadilan Distrik Tokyo maréntahkeun yén awéwé éta ngalaman kasusah émosional…

Maca deui

Vangelis, Komposer anu meunang Oscar tina 'Chariots of Fire' sareng 'Blade Runner,' maot dina yuswa 79

Komposer Yunani anu diaku sacara internasional Vangelis, dipikanyaho pikeun nyusun skor pilem landmark "Chariots of Fire" sareng "Blade Runner," maot di Paris dina 17 Mei dina yuswa 72 taun.

Maca deui