Peru Panjaluk Ekstradisi Kapten Italia kanggo Investigasi Tumpahan Minyak

Fourth EstateGiacomo Pisani, kapten tanker il, Mare Doricum | FdA

Penuntut Peru ujar manawa dheweke njaluk ekstradisi kapten kapal tanker minyak Mare Doricum Italia, sing dituduh tanggung jawab kanggo manuver sing nyebabake tumpahan ewu tong minyak ing pesisir ...

Waca liyane

Swiss bakal mbukak maneh Kedutaan Besar Ukraina

Fourth EstateKedutaan Besar Swiss ing Ukraina | K. Holodovsky

Swiss ngumumake bakal mbukak maneh kedutaan ing Kyiv sawise ditutup Februari kepungkur amarga masalah keamanan. Kamentrian luar negeri Swiss ujar manawa limang staf, kalebu Duta Besar Claude Wilde bebarengan karo staf lokal, bakal bali sawise nimbang manawa…

Waca liyane

Legislatif Oklahoma Lulus Larangan Aborsi Paling Ketat ing AS

Fourth EstateSenat AS Gagal Lulus RUU Hak Aborsi Sadurunge Keputusan Roe v. Wade - C-SPAN

Legislatif sing dipimpin Republik ing Oklahoma nglulusake tagihan tanggal 19 Mei sing nglarang aborsi saka wayahe pembuahan, kanthi sawetara pangecualian, dadi larangan aborsi sing paling ketat ing Amerika Serikat. Kanthi swara 73 nganti 16, negara…

Waca liyane

HRW Klaim Dokumentasi Kadurjanan Perang ing Ukraina

Fourth EstateKorban lan mayit ing stasiun sepur Kramatorsk, Ukraina sawise serangan rudal Rusia - UMoD

Human Rights Watch (HRW) ujar ing laporan ing dina Kamis manawa pasukan Rusia sing ngontrol wilayah Kyiv lan Chernihiv wiwit akhir Februari nganti Maret tundhuk warga sipil kanggo ngringkes eksekusi, torture, lan penyalahgunaan kuburan liyane sing katon perang ...

Waca liyane

Kepala IAEA mriksa Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Fukushima

Fourth EstateTangki panyimpenan banyu radioaktif sing banget kontaminasi ing situs Fukushima Daiichi. | Gill Tudor / IAEA

Kepala Badan Tenaga Atom Internasional (IAEA) ngunjungi pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima Daiichi dina Kamis kanggo netepake kemajuan ing decommissioning lan persiapan sadurunge ngeculake banyu sing disinari menyang segara. Miturut laporan, Direktur Jenderal IAEA Rafael…

Waca liyane

Taliban Mrentahake Kabeh Presenter TV Wanita kanggo nutupi Wajah ing Siaran

Fourth EstateKamentrian Panyebaran Kautaman lan Larangan Wakil Taliban mrentahake para presenter TV wanita supaya nutupi raine.

Taliban wis mrentahake kabeh presenter TV Afghan wanita kanggo nutupi raine nalika ana ing udhara. Pesenan kasebut asale saka Kautaman lan Wakil Menteri Taliban, sing ditugasake kanggo ngetrapake keputusan klompok kasebut, lan Kementerian Informasi lan Kebudayaan, miturut…

Waca liyane

NHTSA kanggo Investigate Deadly California Tesla Crash

Administrasi Keselamatan Lalu Lintas Jalan Raya Nasional AS (NHTSA) ngirim Tim Investigasi Kacilakan Khusus ing dina Rebo kanggo ngerteni manawa kendaraan Model S Tesla melu kacilakan California sing mateni telung wong ing 12 Mei ing Pantai Newport…

Waca liyane

Universitas Jepang Didhawuhi Mbayar Rusak Kanggo 13 Wanita Amarga Diskriminasi Jender

Fourth EstateUniversitas Juntendo, Jepang

Pengadilan Jepang tanggal 19 Mei mrentah sekolah kedokteran Tokyo mbayar ganti rugi kira-kira ¥8.05 yuta ($62,500) kanggo 13 wanita amarga mbedakake dheweke ing ujian mlebu. Pengadilan Distrik Tokyo mutusake manawa wanita kasebut ngalami gangguan emosional…

Waca liyane

Vangelis, Komposer sing menang Oscar saka 'Chariots of Fire' lan 'Blade Runner,' tilar donya ing umur 79

Komposer Yunani sing diakoni sacara internasional Vangelis, sing misuwur amarga nyusun skor film "Chariots of Fire" lan "Blade Runner", tilar donya ing Paris tanggal 17 Mei ing umur 72 taun.

Waca liyane